Vác

 

Tudta-e, hogy Vácon található Magyarország egyetlen Diadalíve? Az egyetlen, ma is járható barokk híd? Az egyik legszebb, háromszög alakú barokk tér? A váci múmiák? Az egyik legnagyobb magángyűjtemény? Pom-Pom és Gombóc Artúr “atyja”, Sajdik Ferenc karikaturista kiállítása? Vác és környéke minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódást és kulturális csemegéket kínál.

 

Dunakanyar

 

Ha már a Dunakanyar szívéről van szó, kötelező hogy körbe nézzünk a Duna mentén. Az élményt csak azzal fejelhetjük meg, ha hajóra pattanunk és meg sem állunk Visegrádig, ahol megnézhetjük a visegrádi várat, és sétálhatunk a történelmi városban. A Duna északi partjára komppal juthatunk Visegrádról Nagymarosra ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a fellegvárra, és a Pilis hegységre.

 

Királyréti kisvasút

 

Ha az utunk Kismaros fele visz, akkor lehetőségünk van felszállni a Királyréti Erdei Kisvasútra, amely a Börzsöny gyönyörű tájain visz minket végig. Királyrétről egy laza túrával Nógrád községbe juthatunk ahol a Nógrádi várat nézhetjük meg, Nógrádból pedig vonattal juthatunk vissza Vácra.

 

Veresegyház – Medveotthon

 

Ha Veresegyházát néznénk meg akkor a Medveotthon egy tökéletes program. A parkban több barnamedve, farkas, és rénszarvas is található. Az állatokat nem csak megtekinteni tudjuk, sok-sok érdekességet meg is tudhatunk a park lakóiról a helyszínen.